Norsk English

Navigation


Great Grandmaster Liu Yun-Qiao

Stormester Liu Yun Qiao

Grunnlegger av Wu-Tan og mester i blant annet stilene Bajiquan, Piguazhang og Baguazhang.
Grandmaster Kurt Wong

Stormester Kurt Wong

Vår instruktørs shifu underviser i tradisjonell guoshu i Anchorage, Alaska.
Sifu Paolo Castaneda

Shifu Paolo Castaneda

Wu-Tans stolte tradisjon ble brakt til Oslo av Shifu Paolo Castaneda, hovedinstruktør i Oslo Wu-Tan.

Om Baguazhang

Baguazhang, eller 8 trigrams palm, er den yngste av de tre største interne stilartene (xingyiquan, taijiquan, baguazhang), og kan bli sporet tilbake til midten av 1800-tallet, til en mann ved navn Dong Hai Quan. Dong var en palass-evnukk som var ansvarlig for skatteinnsamling, og hadde muligheten til å teste ferdighetene sine på jobb. Ifølge muntlig overlevering hadde han lært denne unike kampstilen av en vandrende daoist, og ville ikke fortelle hvem denne personen var.

Dong hadde mange berømte elever, derav to av de mest berømte var Yin Fu og Cheng Ting Hua. Yin Fu var hans første elev, som opprinnelig var en Lohanquan-utøver. Han ble ettertrykkelig beseiret av Dong, og spurte umiddelbart om han kunne få lære Dongs unike kampstil. Stilarten ble deretter overlevert til Gong Bao Tien, og deretter overlevert til Liu Yun Qiao.

Baguazhang er et unikt system når det gjelder treningsmetoder og hvordan det brukes i kamp. Stilarten vektlegger kontinuerlig bevegelse, forandring i teknikker og retning, og å få hver bevegelse til å flyte fra den ene til den andre. Selv om stilen i hovedsak fokuserer på slag med åpen hånd, bruker den også slag med knyttneven, samt et bredt spekter av slag med hele kroppen. Baguas mest unike treningsverktøy, og kanskje det mest åpenlyse, er å gå i en sirkel, selv om man i Yin Fus metode lærer enkle linjer med bevegelser først, siden det ble sett på som litt vanskelig for nybegynnere å få til skiftene mellom teknikkene mens man gikk i sirkel.

Stormester Lius treningsmetoder innen baguazhang inkluderer former både med og uten våpen, slag og teknikker på påler, og styrketrening.

I nyere år har baguazhang blitt assosiert med mystisisme og Yi Ching. Utenom alt det inneholder baguazhang mange treningsmetoder som er både interne og eksterne. Svette, fysisk utmattelse og hardt arbeid kan ikke unngås hvis man vil utvikle ens kung fu. Baguas vekt har alltid vært, og bør alltid være, basert på bruk i kamp.