Norsk English

Navigation


Great Grandmaster Liu Yun-Qiao

Stormester Liu Yun Qiao

Grunnlegger av Wu-Tan og mester i blant annet stilene Bajiquan, Piguazhang og Baguazhang.
Grandmaster Kurt Wong

Stormester Kurt Wong

Vår instruktørs shifu underviser i tradisjonell guoshu i Anchorage, Alaska.
Sifu Paolo Castaneda

Shifu Paolo Castaneda

Wu-Tans stolte tradisjon ble brakt til Oslo av Shifu Paolo Castaneda, hovedinstruktør i Oslo Wu-Tan.

Li Su Wen

Bilde av Li Su-Wen

1864 - 1934
Stilarter: Bajiquan, Piguazhang.

Li Su-Wen fra Zhang Sha i Canglandet var antageligvis den mest kjente og fryktede mesteren innen bajiquan og piguazhang i det tyvende århundret. Li Su-Wen ble instruert i bajiquan av Jin Dai-Sheng fra Meng landsbyen og i piguazhang av Huan Si-Hai fra Luo Tong. Li var en fryktet kriger som aldri opplevde nederlag. Det blir sagt at Li Su-Wen aldri fikk føle et slag nummer 2 da det første slaget ville drepe hans motstandere. Li hadde utviklet sine ferdigheter i slik grad at han aldri trengte å bruke mer enn ett slag.

Det fortelles en historie om Li Su-Wen og en Six Harmony mester som var veldig sint på Li etter hans bemerkninger om hans stilart. Li hadde fortalt at denne mesteren brukte alt for mange pyntelige bevegelser som var ubrukelige i strid. Sint på grunn av Li's uttalelser utfordret han Li til kamp. Li tillot mesteren å slå først, men Li slo raskere og drepte han med ett slag mot hodet. Li tok imot alle utfordringer men opplevde aldri nederlag. Slik fortsatte han til han var gammel.

Ved siden av bajiquan og piguazhang var Li kjent for sine ferdigheter med spydet. Han trente og instruerte i Liu he da qiang (Six Harmony Lance). Det 14 fot lange spydet var Li's foretrukne våpen i strid. Li ble kalt spydets gud på grunn av hans ferdigheter med spydet. Desverre hadde Li mange misunnelige fiender og ble tilslutt drep med gift.

Det var mange dyktige kampkunstutøvere som søkte etter instruksjon fra Li. Blant Li Su-Wen's elever er det tre som har instruert i bajiquan til livvaktene for noen av kinas mest inflytelsesrike ledere. Den første var Huo Dian-Ge (1186-1942) som var Keiser Pu Yis livvakt. Huo trente også keiseren selv i bajiquan sammen med hans personlige livvakter. Den andre var Li Cheng-Wu som instruert det hemmelige politiet til Mao Ze Dong. Den siste var Li Su-Wens siste disippel Liu Yun-Qiao (1909-1992). Liu Yun-Qiao var ansvarlig for instruksjonen til president Chang Kai Sheks livvakter.