Norsk English

Navigation


Great Grandmaster Liu Yun-Qiao

Stormester Liu Yun Qiao

Grunnlegger av Wu-Tan og mester i blant annet stilene Bajiquan, Piguazhang og Baguazhang.
Grandmaster Kurt Wong

Stormester Kurt Wong

Vår instruktørs shifu underviser i tradisjonell guoshu i Anchorage, Alaska.
Sifu Paolo Castaneda

Shifu Paolo Castaneda

Wu-Tans stolte tradisjon ble brakt til Oslo av Shifu Paolo Castaneda, hovedinstruktør i Oslo Wu-Tan.

Zhang Xian Wu

Stilarter: Bajiquan, Piguazhang, Taijiquan.

Zhang Xian-Wu er en noe kontroversiell figur i Kinas historie. Denne kjente krigsherren var ansvarlig for mange japanske og korrupte kineseres død. På grunn av hans tilknyttning til Chang Kai-Shek blir han ikke sett på som noen helt i det kommunistiske Kina.

Zhang var en av Li Su-Wen første disipler og ble trent i bajiquan og piguazhang. Ved siden av stilartene han ble lært av Li var han ekspert i den gamle Yang familiens Taijiquan og Kun Wu sverd. På 1930 tallet mens Liu Yun-Qiao reiste rundt med Li Su-Wen i Shandongprovinsen var Zhang ansvarlig for mange av Liu Yun-Qiaos treff med shandongs kjente mestere. Blandt disse mestrene var Gong Bao-Tien og Ding Zi-Cheng. Zhang lærte selv Liu Yun-Qiao Yang stil Taijiquan og Kun Wu sverd. Han påvirket Liu Yun-Qiao i stor grad til å bli kjent med klassisk Taijiquan for å forbedre hans bajiquan.

Selv om Zhang er best kjent som en krigsherre instruerte han likevel noen få personer. Men siden hans status i kina er noe kontroversiell er det få lærere som instruerer i hans system i det kommunistiske Kina.